Doskonałe wino wagi ciężkiej o niewiarygodnej jakości i najwyższym potencjale starzenia, powstające z właściwego doboru winogron Nebbiolo uprawianych w różnych winnicach regionu Piemonte. Barolo dojrzewa przez... czytaj więcej
Aromaty czerwonej porzeczki, truskawki i innych słodkich owoców. Miękkie i okrągłe taniny, podkreślające świeży i łagodny charakter z przyjemnym, lekko pieprzowym finiszem. Chrupkie i młode, o średniej... czytaj więcej
Trzeba było być niezwykle przekonanym do projektu posadzenia krzewów Barbery, na bezcennej ziemi, rodzącej z najszlachetniejszych klonów Nebbiolo owoce zarezerwowane wyłącznie dla królewskiego... czytaj więcej
Flagowe Barolo od Pio Cesare, produkowane tylko i wyłącznie w tzw. wielkich rocznikach. Ocenione jeszcze wyżej niż podstawowe barolo tego samego producenta przez największy opiniotwórczy magazyn amerykański... czytaj więcej
Wielki i sławny producent przedstawia swoją wersję jedynego białego wina z Piemontu, posiadającego najwyższą klasyfikację jakości. Barwa słomkowa z ciemnozielonymi refleksami. Bukiet pełny, z wyczuwalnym aromatem... czytaj więcej
Wino czerwone o wysokiej jakości, wytwarzane z owoców pochodzących z winnic Serralunga i Treiso, a częściowo z terenów Monforte i Castilione Falletto. Wyjątkowe warunki glebowe, połączone ze staranną... czytaj więcej
Doskonałe wino wagi ciężkiej o niewiarygodnej jakości i najwyższym potencjale starzenia, powstające z właściwego doboru winogron Nebbiolo uprawianych w różnych winnicach regionu Piemonte. Barolo dojrzewa przez... czytaj więcej
Doskonałe wino wagi ciężkiej o niewiarygodnej jakości i najwyższym potencjale starzenia, powstające z właściwego doboru winogron Nebbiolo uprawianych w różnych winnicach regionu Piemonte. Barolo dojrzewa przez... czytaj więcej
Flagowe Barolo od Pio Cesare, produkowane tylko i wyłącznie w tzw. wielkich rocznikach, jednakże z uwagi na znikomą ilość wyprodukowanych butelek, a przez to małą dostępność, nie ujęte w rankingu win świata. Barolo... czytaj więcej
Szlachetne wino wytwarzane z gron zbieranych w szczególnym stadium ich rozwoju, niefiltrowane. Bukiet intensywny i silny, harmonia owoców połączonych z przyprawami, przywołujących róże, wiśnie i... czytaj więcej
Prawdziwy klejnot wśród słodkich win pochodzących z Piemontu. Eleganckie, delikatnie musujące, niebywale rześkie. Jego niska zawartość alkoholu 5,5% połączona z bajecznie brzoskwiniowo-morelowym, kwiatowym... czytaj więcej
„Krok po kroku, cicho i spokojnie małe wino Cortese przemieniliśmy w owocowe piękno z energetyzującym bukietem wcale nie małego formatu” – Claudio Icardi. Wybitny producent przedstawia swoją wersję... czytaj więcej
Absolutna ekstra-klasa białego wina o wyjątkowym natężeniu owocowości. Barwa jasno słomkowa. Elegancki, zrównoważony bukiet. Aromaty liści pomidorów, paproci i tropikalnych owoców. W smaku pełne,... czytaj więcej
Znakomite wino zadedykowane sławnemu piemonckiemu kabaretowi, noszącemu te samą nazwę. Charakteryzuje się dobrą strukturą oraz głęboką ciemnoczerwoną barwą. Bukiet intensywnie owocowy, czereśniowy. W smaku szlachetna... czytaj więcej
Doskonała Barbera dojrzewająca w dębowych beczułkach przez 18 miesięcy,o intensywnej rubinowej barwie. W smaku silne i trwałe, z intensywnym i pikantnym bukietem. Z roku na rok coraz bardziej korzenne. Słychać w niem... czytaj więcej
Wino wagi superciężkiej będące wizytówką Piemontu. Barwa głęboka, rubinowo-czerwona. "Korzenny, wiśniowy cukierek o cudownej delikatności i aksamitnym smaku." Klasyk miękkości, którego zapach słodkiego... czytaj więcej
Wyłącznie czarne winogrona winifikowane na biało dają życie temu wyrafinowanemu winu musującemu, które uwodzi delikatnym perlage, lekkim, świeżym owocowym bukietem i arystokratyczną elegancją.... czytaj więcej
Winnica Casstello del Poggio rozciąga się na obszarze 148 hektarów. W przeszłości należała ona do szlacheckiego rodu Buneis sprawującego kontrolę nad miastem Asti. Własność obejmuje szeroki amfiteatr nazywany... czytaj więcej
Słomkowożółta barwa ze złotymi refleksami z bardzo eleganckim i trwałym perlażem. Wytwarzane metodą klasyczną (minimum 36 miesięcy Degorgement à la glace).W nosie klasyczny aromat skórki... czytaj więcej
Eleganckie, o subtelnie pudrowo-różowym kolorze, otrzymywane metodą klasyczną oferuje elegancki i bardzo trwały perlage. Delikatne aromaty skórki chleba i przypraw mieszają się z nutami porzeczki i... czytaj więcej