„Krok po kroku, cicho i spokojnie małe wino Cortese przemieniliśmy w owocowe piękno z energetyzującym bukietem wcale nie małego formatu” – Claudio Icardi. Wybitny producent przedstawia swoją wersję... czytaj więcej
Wielokrotny medalista, a przestrzeni ostatnich kilku lat niekwestionowany lider w kategorii Chianti. Intensywna, ciemno czerwono - rubinowa barwa, doskonale przejrzysta, wpadająca w granat. Intensywny bukiet, z... czytaj więcej
Ze starannie dobranych najlepszych gron Sangiovese, Merlot i Syrah uprawianych i zbieranych w winnicach Vinci powstaje wyjątkowo harmonijne wino. Tęgie, zrównoważone i bogate w aromaty wszystkich trzech... czytaj więcej
To kolekcja o silnym charakterze i współczesnej osobowości. To wina przesiąknięte tradycją, tworzone z myślą o przyszłości, z odrobiną dystansu i wdzięku, typowymi dla rodziny della Gherardesca,... czytaj więcej
To kolekcja o silnym charakterze i współczesnej osobowości. Wina przesiąknięte tradycją, tworzone z myślą o przyszłości, z odrobiną dystansu i wdzięku, typowymi dla rodziny della Gherardesca, która... czytaj więcej
To kolekcja o silnym charakterze i współczesnej osobowości. To wina przesiąknięte tradycją, tworzone z myślą o przyszłości, z odrobiną dystansu i wdzięku, typowymi dla rodziny della Gherardesca,... czytaj więcej
To kolekcja o silnym charakterze i współczesnej osobowości. To wina przesiąknięte tradycją, tworzone z myślą o przyszłości, z odrobiną dystansu i wdzięku, typowymi dla rodziny della Gherardesca,... czytaj więcej
Wykwintne, czerwone wino stołowe produkowane metodą appassimento - z podsuszanych gron. Intensywna ciemna rubinowa barwa. Wyrazisty owocowy aromat. Na podniebieniu akcenty wiśni, śliwki i figi. Miękkie, długie,... czytaj więcej
Leonardo w 1502 roku spędził sześć miesięcy w regionie Emilia-Romagna. Linia 1502 nawiązuje do tej podróży i jest dedykowana winom z najlepszych winnic tego regionu produkowanych metodą Leonardo. W tym... czytaj więcej
Rosolaccio czyli mak, który barwi wiosna winnice na czerwono. Atramentowa rubinowa czerwień z fioletowymi odcieniami. Nos słodki, głównie owocowy i kwiatowy, z typowymi nutami wiśni morello. Bogate i... czytaj więcej
Złoto-słomkowa barwa z zielonymi refleksami. Delikatny bukiet z aromatami pieczonych owoców: kiwi, jabłka, nektarynki z subtelnym dodatkiem mięty. Świeży i wyważony smak z wyrafinowanym i eleganckim kremowym... czytaj więcej
Intenswynie czerwone w barwie. Mocne i pełne osobowości. Bogate w owocowe i kwiatowe perfumy: dzikie owoce leśne, wanilia, lukrecja i cynamon. Pełonocieliste, obficie owocowe z nutami drewna w smaku, trwałe... czytaj więcej
Różowe cuvée o wielkiej finezji i odmiennym stylu, stworzone w celu uzupełnienia flagowej kolekcji Alma Grande Cuvée (Alma zn. "karmi duszę"). Perlage jest subtelny i wyrafinowany.... czytaj więcej
Najbardziej prestiżowa firma w regionie Franciacorta nazywa sie Bellavista i jest chlubą włoskiego świata winiarskiego. Ze wszystkich win Bellavisty zawsze solidny ”Cuvee Brut” najlepiej oddaje jakość i... czytaj więcej
Doskonały blend trzech gron: Corvina Veronese (60%)-odpowiadająca za strukturę i barwe wina, La Rondinella (20%)- odp. za długowieczność, Mollinara (20%) - zapach. Barwa czerwono-rubinowa, średnio intensywna. Bukiet... czytaj więcej
Barwa żółta ze złotozielonymi refleksami. Bukiet kwiatowy wzbogacony zapachem egzotycznych owoców, migdałów, orzechów laskowych i aromatów mineralnych. Pełne ciało z długim... czytaj więcej
Wybitne Prosecco Foss Marai, które najbardziej wyraża tradycyjne cechy Prosecco. Bogaty i intensywny bukiet emanuje elegancją akacjowych i jabłkowych aromatów. Jego umiejętnie połączona świeżość i... czytaj więcej
Praecipuus - z łac. „to co najważniejsze, najlepsze”. Obok Chardonnay i Sauvignon Blanc, Riesling uważany jest przez wielu wielbicieli białego wina za najważniejszą odmianę winorośli. W aromacie... czytaj więcej
Winifikacja metodą Martinotti-Charmat. Kolor słomkowo-żółty z zielonkawymi nutami. Kwiatowo-owocowy aromat. Wyjątkowo świeży smak z nutami cytrusowymi. Sugestie kulinarne: doskonałe jako aperitif;... czytaj więcej
Czerwone, słodkie wino produkowane z winogron pochodzących z 50-letnich krzewów. Zbiorów dokonuje się pod koniec września. Potem wino dojrzewa przez długi czas w dębowych beczkach, aby stać się... czytaj więcej