Jasne, o słomkowo-żółtej barwie z lekkimi złotymi refleksami. Instensywnie aromatyczny bukiet z nutami żółtych kwiatów i owoców oraz nutami ziół, takich jak tymianek i... czytaj więcej
Wino bezalkoholowe uzyskuje się poprzez destylację i de-alkoholizację wina powstałego w wyniku tradycyjnej winifikacji. Destylacja próżniowa, której poddawane są wina 00% Zaccagnini, pozwala uzyskać wino... czytaj więcej
Wino bezalkoholowe uzyskuje się poprzez destylację i de-alkoholizację wina powstałego w wyniku tradycyjnej winifikacji. Destylacja próżniowa, której poddawane są wina 00% Zaccagnini, pozwala uzyskać wino... czytaj więcej
Barwa słomkowożółta z lekkimi złotymi refleksami. W aromacie nuty żółtych kwiatów i owoców oraz akcenty aromatycznych ziół, np. tymianku i mięty oraz pikantne... czytaj więcej
Złoto-słomkowa barwa z zielonymi refleksami. Delikatny bukiet z aromatami pieczonych owoców: kiwi, jabłka, nektarynki z subtelnym dodatkiem mięty. Świeży i wyważony smak z wyrafinowanym i eleganckim kremowym... czytaj więcej
Wino powstaje z wyjątkowej odmiany winorośli Cabernet o nazwie "Selezione Zaccagnini". Intensywna głęboka czerwono-rubinowa barwa z ciemnymi granatowymi refleksami. Wyrazisty pikantny bukiet, typowy dla tego wina... czytaj więcej
Eleganckie, pełnocieliste czerwone wino o głębokiej przejrzystej rubinowo-czerwonej barwie. Silne aromaty lukrecji i leśnych owoców. Potężne, z taninami aromatycznie splecionymi z winogronami. Po długiej... czytaj więcej
Eleganckie białe pełnocieliste wino. Jasnozłota barwa, kompleksowy bukiet, bardzo przyjemny cytrusowy aromat, harmonijnie połączony z nutami winogron. Grona dojrzewają oddzielnie przez ok 6 miesięcy w nowych... czytaj więcej
Produkowane z gron Montepulciano, uprawianych pośród wzgórz Bolognano. Przez około 6 miesięcy wino dojrzewa w dębowych beczkach. Ostatecznie przelane do butelek udoskonala swój smak przez następne... czytaj więcej
Wino produkuje się z winogron Montepulciano, uprawianych pośród wzgórz Bolognano. Zbiorów owoców dokonuje się w różnych fazach dojrzewania. Temperatura fermentacji podlega ścisłej... czytaj więcej
Wino białe produkowane z gron Trebbiano o barwie jasnożółtej z zielonymi niuansami. Bardzo delikatny bukiet, pachnący, aromatyczny i niezwykle przyjemny. Wyśmienite, eleganckie w smaku, bardzo świeże i... czytaj więcej
Nazwa YAMADA w Japonii, w transkrypcji literowej oznacza "górską polanę". Te same znaki graficzne są używane dla zapisania nazwiska ZACCAGNINI. YAMADA to rasowe 100% złociste Pecorino, połyskujące zielonymi... czytaj więcej
Oszałamiające Passito Clematis z winnicy Sam Clemente nagrodzone Złotą Koroną przez Vini Buoni d’Italia 2007, w kategorii Montepulciano. Dojrzewa 3 lata w 50-litrowych beczkach z dębu francuskiego, by... czytaj więcej
Jedno z najpiękniejszych różowych win włoskich. Ulubione różowe wino Papieża Jana Pawła II. Intensywny, pachnący bukiet, dobrze zbalansowany, o wyjątkowo przyjemnym aromacie. Świeże, delikatne i... czytaj więcej
Produkowane z gron Montepulciano, uprawianych pośród wzgórz Bolognano. Przez około 4 miesiące wino dojrzewa w slawońskich beczkach. Ostatecznie przelane do butelek udoskonala swój smak przez... czytaj więcej
Doskonałe wino z ulubionej winnicy Jana Pawła II produkowane wyłącznie z gron Montepulciano. Zbiorów owoców dokonuje się w różnych fazach dojrzewania. Dzięki temu powstaje doskonałe, uniwersalne... czytaj więcej
In the heart of Bolognano.
Small town in the Abruzzi region which guards important treasures and traditions, Zaccagnini company has been established in 1978. Starting from a family-run business, the Winery has grown rapidly and steadily with the goal of “absolute quality, from cluster to glass”, reaching the current condition of an international reality with more than 300 hectares of beautiful vineyards, well-kept and monitored at every production stage.
Excellence, passion and devotion to job have made Tralcetto’s wines the pride of Abruzzi’s wine production appreciated all over the world.
The Vastese area is historically one of Abruzzo’s most suited provinces for viticulture. The majority of the local wine production is concentrated in this territory that is located in the southern border of the region.
The vines that breathe here give strong, feisty and firm fruits that know how to take the credit they are entitled to without any help. When you manage to control their exuberance, the grapes of Histonium (the old name of Vasto) are transformed into elegant and noble wines, presenting vivid but soft tannins and a delicate and sea scented salinity reminiscent of the Adriatic breeze.
The Jasci family has been living in Histonium for generations, producing great quality wines combining the natural process with the experience gained over a decade of work. Ours wines are typical of the region, bonded to the land and to the grape variety of origin.
Adres strony internetowej: http://www.cantinazaccagnini.it/