Błyszcząca rubinowa barwa. Aromat intensywny i owocowy z wyraźną nutą porzeczek. Świeżość i aksamitna owocowość doskonale korespundują z profilem aromatycznym. Dojrzewanie w beczce. Grona: Teroldego Rotaliano... czytaj więcej
Rubinowoczerwona barwa o intensywnych purpurowych refleksach. Delikatne jak jedwab, ale jednocześnie intensywne w aromacie z nutami fiołków i czerwonych owoców. Pełne harmonii i dobrze zbudowane. Na... czytaj więcej
Słomkowożółta barwa, intensywny i trwały aromat z wyraźnie zaakcentowaną gruszką i nutami owoców tropikalnych. Zjawiskowo eleganckie i aksamitne w smaku, odpowiednio zbalansowaną kwasowością i... czytaj więcej
Wino o wyrazistej osobowości, o pełnym ciele i harmonii, z intensywnym lekko mineralnym bukietem pełnym czerwonych owoców i przypraw. Dojrzewa przez 24 miesiące z dębie, następnie 6 miesięcy w stali. ... czytaj więcej
Bardzo intensywne, aromatyczne, owocowe, kwiatowe i roślinne. Świeży bukiet przypomina owoce tropikalne, róże i białe kwiaty oraz akcenty aromatycznych ziół. Dobrze zbalansowane, bardzo świeże i... czytaj więcej
Historia Agricola Roeno rozpoczęła się od poświęcenia i pasji Rolando Fugatti, który w latach 60-tych w Terradeiforti, w centrum Valdadige, zaczął nadawać kształt swojemu marzeniu.
Rolando to pruskie imię oznaczające „chwałę swojego kraju” i nie ma lepszego imienia, aby opisać jednym słowem założyciela, który był jednym z pierwszych, którzy mocno wierzyli w ten przygraniczny region.
Ten hojny człowiek, oddany pracy, tylko pozornie szorstki syn rolników, ale z bogactwem pomysłów był w stanie odgadnąć zmiany, które wpłyną na świat wina i rolnictwa.
Firma Roeno, oprócz tego, że jest wspaniałą winiarnią, jest także Locandą, a w latach 90. stała się najważniejszym punktem odniesienia w gastronomii i gościnności regionu, dedykowanym wszystkim tym, którzy chcą cieszyć się w rodzinnej atmosferze autentycznymi smakami win i kuchni związanej z tradycjami regionów Trentino i Veneto.
Adres strony internetowej: http://www.cantinaroeno.com/en