Doskonałe wino wagi ciężkiej o niewiarygodnej jakości i najwyższym potencjale starzenia, powstające z właściwego doboru winogron Nebbiolo uprawianych w różnych winnicach regionu Piemonte. Barolo dojrzewa przez... czytaj więcej
Aromaty czerwonej porzeczki, truskawki i innych słodkich owoców. Miękkie i okrągłe taniny, podkreślające świeży i łagodny charakter z przyjemnym, lekko pieprzowym finiszem. Chrupkie i młode, o średniej... czytaj więcej
Trzeba było być niezwykle przekonanym do projektu posadzenia krzewów Barbery, na bezcennej ziemi, rodzącej z najszlachetniejszych klonów Nebbiolo owoce zarezerwowane wyłącznie dla królewskiego... czytaj więcej
Flagowe Barolo od Pio Cesare, produkowane tylko i wyłącznie w tzw. wielkich rocznikach. Ocenione jeszcze wyżej niż podstawowe barolo tego samego producenta przez największy opiniotwórczy magazyn amerykański... czytaj więcej
Wielki i sławny producent przedstawia swoją wersję jedynego białego wina z Piemontu, posiadającego najwyższą klasyfikację jakości. Barwa słomkowa z ciemnozielonymi refleksami. Bukiet pełny, z wyczuwalnym aromatem... czytaj więcej
Wino czerwone o wysokiej jakości, wytwarzane z owoców pochodzących z winnic Serralunga i Treiso, a częściowo z terenów Monforte i Castilione Falletto. Wyjątkowe warunki glebowe, połączone ze staranną... czytaj więcej
Doskonałe wino wagi ciężkiej o niewiarygodnej jakości i najwyższym potencjale starzenia, powstające z właściwego doboru winogron Nebbiolo uprawianych w różnych winnicach regionu Piemonte. Barolo dojrzewa przez... czytaj więcej
Doskonałe wino wagi ciężkiej o niewiarygodnej jakości i najwyższym potencjale starzenia, powstające z właściwego doboru winogron Nebbiolo uprawianych w różnych winnicach regionu Piemonte. Barolo dojrzewa przez... czytaj więcej
Flagowe Barolo od Pio Cesare, produkowane tylko i wyłącznie w tzw. wielkich rocznikach, jednakże z uwagi na znikomą ilość wyprodukowanych butelek, a przez to małą dostępność, nie ujęte w rankingu win świata. Barolo... czytaj więcej
Od ponad 100 lat - od czterech generacji – rodzina Pio Cesare produkuje wina dojrzewające w najsławniejszym regionie Włoch. Tradycja ta sięga roku 1881, kiedy to Pio Cesare nabył pierwsze winnice i rozpoczął uprawy w winnicach Barolo i Barbaresco.
Adres strony internetowej: http://www.piocesare.it/