Produkowane wg tradycyjnej metody Charmat/Martinotti. Długotrwały, drobny perlaż. Intensywny, świeży bukiet z nutami kwiatów wisterii i jabłka. Harmonijny, bardzo przyjemny smak z nutą migdałową. Sug.... czytaj więcej
Wino białe produkowane w 100% z gron Pinot Grigio. Piękna jasna barwa, niemal brylantowa. Bukiet kwiatowy z elementami świeżych oraz suszonych owoców. W smaku przyjemne wytrawne, delikatne, dobrze... czytaj więcej
Przejrzysta jasno słomkowa barwa. Intensywny, owocowo-kwiatowy, aromatyczny bukiet, przypominający wisterię. Bardzo przyjmne i świeże w smaku. Duża owocowość i migdałowa słodycz w finale. Grona: Glera 100% Temp.... czytaj więcej
Sauvignon w wersji Cru. Po ośmiu miesiącach dojrzewania i troskliwej opieki specjalisty z Bordeaux - profesora Denisa Dubourdieu, otrzymujemy jasne w barwie, niezwykle aromatyczne, świeże i "chrupiące" wino.... czytaj więcej
Produkowane wg tradycyjnej metody Charmat/Martinotti. Jasna słomkowa barwa z długotrwałym drobnym perlażem. Intensywny bukiet z nutami kwiatów wisterii i jabłka. Harmonijne w smaku, bardzo przyjemnie... czytaj więcej
Wino białe produkowane w 100% z gron Pinot Grigio. Piękna jasna barwa, niemal brylantowa. Bukiet kwiatowy z elementami świeżych oraz suszonych owoców. W smaku przyjemne wytrawne, delikatne, dobrze... czytaj więcej
Przyjemne białe wino wytworzone w 100% z gron Traminer. Barwa żółto-słomkowa ze złotymi refleksami. Bukiet kwiatowy, kompletny z elementami akacji i miodu. W smaku intensywne, łagodne i przyjemne dla... czytaj więcej
A MAGNIFICENT GARDEN OF VINES LINED WITH 999 CYPRESS TREES CELEBRATING THE EXTRAORDINARY BIODIVERSITY OF FRIULI.
Restored to its ancient splendour by the Zonin family that has owned it since 1970, the Estate lies in the countryside near Aquileia, famous for its wines ever since the time of the Roman Empire. An authentic jewel in Friuli’s wine production sector, with the greatest area of vineyards in Northern Italy (550 hectares under vine) - Ca’ Bolani is capable of producing both elegant white wines and richly-structured reds, among which the Refosco dal Peduncolo Rosso, the indigenous variety of Friuli par excellence, stands out.
Adres strony internetowej: http://www.cabolani.com/english/home.htm